Skip to content

Projek Janda Baik

Hahaha. Catchy tak tajuk? Saje je kali ni aku nak tulis entry lain dari yg lain. Biasa aku just buat nota je kat blog ni. Nota programming pulak tu. Kali ni aku nak share bersifat humanoid sikit hahaha. 

Actually ni adalah adhoc family day lah, tak plan pn, niat asal lain tp try ajk parent diorg nak join pulak, last2 aku ajak semua adik beradik, semua on hahaha terbaik korg. Nasib baik bilik ada kosong lagi.
Oh lupa, kitorg stay kali ni kat Hawa Resort Janda Baik. Sebenarnya tahun lepas aku dah dtg. Cita2 nak buat entry mcm ni jugak, tp lambat sangat buat posting. Sampai dah pergi pulak sekali lagi. Thn lepas tempat lain. Nnt aku buat entry yg thn lepas punyalah ok.

So how is it Hawa Resort? Pada pandangan aku, facilities cukup lengkap. Bilik dengan toilet, double single bed dan ada kipas. Sungai tak jauh, tmpt bbq ada, pondok lepak ada, padang ada, dewan ada, surau ada, hanpir semua ada. Bilik paling jauh dengan sungai pn sekangkang kera je, tak perlu bimbang jika bilik depan sungai habis. The downside for me just cara pengurusan bayaran dan update. Dah bayo, email semua, pastu senyap. Resit semua takde. Mesej ka wassap pn takde. Call pn tak. Siap masa bertolak tu hari sabtu, call office tkde org angkat, aku call owner boleh dia kata office mmg tutup, terus je pergi resort ada org tggu. Gila juga lah sebab buatnya dah sampai dari jauh takde org masak weh hahaha. Tp itu jela downside nya. Lain2 ok. Mmg ada org tunggu masa sampai. Even masa balik nak pulang kunci pn takde org. Kelakar jugak, pakai tinggal je kat office. Resit? Haremmm. Nak kena call mintak depa email kot.

Ok ler. Itu ajer. Ada soklan tanya. Ada video aku shoot. Nnt la aku share jugak. Selamat bercuti geng…

Room Rate:
RM160/night
Double single bed 
Ada kipas tiada aircond (tak perlu)
Ada bilik air dalam bilik
Tempat barbeque ada / Set ada tp kalau time cuti sekolah better bawa sendiri
Parking kereta dekat dalam kawasan private area


Published inGeneral

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"value":"\n